Civil szervezet neve (magyar/román)
Prizma Egyesület / Asociația Prizma
Tevékenységi terület
ifjúság, közösségfejlesztés, oktatás és kutatás, szociális
Célcsoport(ok)
Középiskolás diákok, osztályközösségek, pedagógusok, szülők, szakemberek
Alapítás éve
2009
Küldetés
Egyesületünk célja a Nagyító - Középiskolások Iskolán kívüli képzése program működtetése, melynek fókuszában a személyiségformálás és a közösségépítés áll. A középiskolás korosztályra irányul a program, nekik szervezünk életkorspecifikus, a serdülőket aktuálisan foglalkoztató kérdéseket érintő, tematikus hétvégi képzéseket: önismeret, kommunikáció - tolerancia, párkapcsolat, pályaorientáció témákban. A program hiánypótló és mentálhigiénés szempontból prevenciós értékű hiszen osztályközösségekkel dolgozunk, ezeket igyekszünk erősíteni.
Fő programok
Tematikus hétvégék tartása a város különböző középiskolás osztályközösségeinek, ezáltal segítve a fiatalok személyiségfejlődését, szociális készségeik fejlődését, az osztályok pozitív, megtartó közösséggé formálódását, segítve a osztály és az osztályfőnök egymásra hangolódását, együttműködését. A nagyítós képzések jól kidolgozott programok, amelyekben az élményalapú tanulás kap központi szerepet, azaz azon dolgozunk, hogy a diákok minél több tapasztalattal gyarapodjanak a hétvégék alatt önmagukkal és társaikkal kapcsolatosan, úgy tudás, készség, mint attitűd szintjén. Szakmai továbbképzések szervezése önkéntes munkatársainknak.
Kiemelt eredmények, elismerések
Többször sikeresen pályáztunk a helyi önkormányzatnál, így segíthettük a hátrányos helyzetű diákokat is abban, hogy résztvegyenek hétvégi tematikus képzéseinken. "Cipőfűző" szervezése, célja: önkéntes munkatársak toborzása. ''Önnagyítás" szakmai továbbképzések szervezése munkatársaknak külső szakemberek bevonásával.
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
A szerdai munkatársi találkozóinkra.
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
Olyan diákok, osztályközösségek is részt vegyenek a programjainkon, akik esetleg anyagi okok miatt maradnának el. Segíti lelkes, fiatal önkéntes munkatársaink szakmai továbbképzését.

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
25633008
Bankszámlaszám
RO51RNCB0156110000860001
Bank neve
Banca Comerciala Romana
Kapcsolattartó személy neve
Nagy-Elek Kinga
Telefonszám
0743-438142
Iroda/munkapont címe
Győzelem utca 29, ap.15
Szervezet logója