Civil szervezet neve (magyar/román)
"Feel Good" Sportegyesület Székelyudvarhely/Asociata Sportiva „Feel Good” Odorheiu Secuiesc
Tevékenységi terület
ifjúság, közösségfejlesztés, szabadidő – egészséges életmód és sporttevékenységek
Célcsoport(ok)
Aktív, egészséges életformát kedvelő udvarhelyszéki személyek.
Alapítás éve
2012
Küldetés
A „Feel Good” Sportegyesület nagy hangsúlyt fektet a természetben űzhető mozgásformák, a szabadidősport népszerűsítésére és gyakorlására, amely számtalan pozitív hatással bír úgy az egyén, mint a közösség számára. Kiemelt figyelmet fordítunk a futást népszerűsítő programjainkon keresztül a székelyudvarhelyi futóközösség kialakítására és bővítésére. Egyesületünk szabadtéri mozgalmakkal, sportrendezvények szervezésével tudatosítja az egészséges, aktív életforma fontosságát Udvarhelyszéken, ezáltal lényeges szerepet töltünk be a közösségformálásban, a családi és társadalmi kötelékek erősítésében, kulturált szabadidő-eltöltési, szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítva az egyének számára. Kapcsolatok ápolása és folyamatos bővítése helyi és országos szintű egyesületekkel, civil szervezetekkel, tapasztalatcsere és kölcsönös segítségnyújtás céljából, közös projektek megvalósítása érdekében. Az önkéntesség fontosságának és előnyeinek a tudatosítása a helyi közösségben, önkéntesek bevonása az egyesület projektjeibe, tagjaink aktív önkéntes szerepvállalása helyi érdekeltségű programok és projektek magvalósításában. Az egyesület sportolóinak támogatása különböző helyi, országos, és nemzetközi szintű versenyeken való részvételhez.
Fő programok
A „Feel Good” Sportegyesület fennállása óta ( 2012) a futásra összpontosította tevékenységeinek nagy részét, ezen belül is a terepfutásra, ezért programjaink a helyi és országos szintű futóközösséget célozza meg. Egyesületünk 2012-ben élesztette újjá a Tihadár Emlékfutást, amely 9 évnyi szünet után most már minden év őszén kerül megrendezésre a székelyudvarhelyi Jézus Szíve kápolna és Szarkakő útvonalon. 2013-ban első alaklommal szerveztük meg a Hargita Trail Running országos szintű terepfutó versenyt ( a KUNN Racing Sportegyesülettel partnerségben ), amelyet a továbbiakban minden év augusztusában szervezünk a Hargitafürdő és Madarasi Hargita térségében. 2013-ban Székelyudvarhelyen „úttörőkként” indítottuk útjára a nagyon hamar nagy népszerűségnek örvendő „Mozdulj ki velünk! Közösségi futás” programot, amelyeket az időjárási viszonyok függvényében kéthetente szervezünk a közeli erdős, dombos területeken.
Kiemelt eredmények, elismerések
A „Feel Good” Sportegyesület „Mozdulj ki velünk! Közösségi futás” programja révén Székelyudvarhelyen kialakult egy olyan egészséges futóközösség, amely dinamikusan fejlődik, és amelyhez szívesen csatlakoznak az újabb tagok. Egyesületünk sportolói rendszeresen vesznek részt országos és nemzetközi szintű terepfutó, terepkerékpár, duatlon és triatlon versenyeken, amelyeken rendszerint dobogós helyezést érnek el ( a 2013-as versenyszezonban 17 versenyen 12 dobogós helyezés ).
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
Szívesen várunk minden mozogni vágyót programjainkon, ahol edzettségi szintjétől függetlenül mindenki megtalálja a helyét egy vidám, aktív, összetartó közösség keretén belül. Közösségi futásainkkal kapcsolatos információkat az egyesület facebook oldalán ( www.facebook.com/feelgood.sportegyesulet ) találhatják meg, nagyobb eseményeinket a helyi médiákban hirdetjük.
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
Programjaink és megmozdulásaink megvalósítása révén tudatosítjuk az egészséges, aktív életforma fontosságát, szabadtéri mozgásra ösztönözzük Udvarhelyszék lakóit.

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
30040333
Bankszámlaszám
RO50OTPV261000623210RO01
Bank neve
OTP Bank Odorheiu Secuiesc
Kapcsolattartó személy neve
Ilyés Lóránd
Telefonszám
0747.454.236
Iroda/munkapont címe
-
Szervezet logója