Civil szervezet neve (magyar/román)
Pro Down Alapítvány Fundația Pro Down
Tevékenységi terület
szociális
Célcsoport(ok)
Down szindrómás és más értelmi fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok készségfejlesztése, képzése, integrációja, önálló életvitelének segítése, valamint családjaik támogatása.
Alapítás éve
1996
Küldetés
A tehetség csillogó gyöngyszem, ami a fogyatékos gyermekekben is ott rejtőzködik. A tehetség átüt az értelmen, a tehetséghez szükséges érzelmi intelligencia a fogyatékos embernek is a sajátja. Van olyan képességük, mely kiemelkedő, csak meg kell találni a hozzájuk vezető utat. A lényeg, hogy ne a fogyatékosságra kerüljön a hangsúly, hanem a fiatalok pozitív, tovább fejleszthető képességeire.
Fő programok
Gyöngy Ház Kreatív műhelyében a fogyatékkal élő fiatalok kipróbálják a kézműves technikákat. A papírt újrahasznosítják, a szalvétatechnikával egyedi ajándékokat készítenek, gyertyákat öntenek, nemezeléssel ékszereket varázsolnak. A fejlesztő, szinten tartó foglalkozások jó hangulatúak szívesen vesznek részt rajta a fiatalok, közvetlenül kommunikálnak. Ilyenkor fény derülhet arra is, amiről nem beszéltek. A lovaglás, úszás segít a mozgásuk fejlődésében. Koordinációs képességük is fejlődik. Ezek a foglalkozások jók azoknak a fiataloknak, akik nem tudnak más terápiás lehetőséget igénybe venni, de ezek a foglalkozások kiegészítő terápiaként is működnek. A programokon önkéntes fiatalok is részt vesznek.
Kiemelt eredmények, elismerések
A fogyatékkal élőket életkoruknak és állapotuknak megfelelően foglalkoztatáshoz juttatjuk és értékeiken keresztül megismertetjük őket a szélesebb társadalmi közösséggel. A végzett tevékenység személyiségfejlesztő hatása, valamint az érte kapott díjazás önértékelésüket javítja. A hasznosság érzésének fokozásával, olyan kapacitások kerülhetnek felszínre, amelyek az életminőségüket javítják. Harmonikus, kiegyensúlyozott életvitelük kialakításával társadalmi integrációjuk megvalósulását elősegítjük.
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
Gyöngy Ház Kreatív Műhely
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
Segíts, hogy segíthessünk!

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
9062929
Bankszámlaszám
RO37OTPV261000403449RO01
Bank neve
OTP BANK Székelyudvarhely
Kapcsolattartó személy neve
Veress Gy. Anikó
Telefonszám
+40744345616
Iroda/munkapont címe
Székelyudvarhely, Kós Károly utca, 10/3
Szervezet logója