Civil szervezet neve (magyar/román)
Pro Autist Alapítvány/ Fundatia Pro Autist
Tevékenységi terület
szociális
Célcsoport(ok)
Autizmussal élő személyek és családjaik
Alapítás éve
1998
Küldetés
Az autizmussal élő gyermekek , fiatalok és családjaik helyzetének könnyítése, valamint az autizmussal élők társadalmi elfogadásának növelése.
Fő programok
1.Együtt egymásért -2010 szeptember-december A program célja az autizmussal élő serdülők, fiatalok szociális-kommunikációs készségeinek fejlesztése, az izolálódásuk megelőzése, valamint a környezet szociális érzékenységének, másság iránti elfogadásának, toleranciájának növelése.A program megvalósításában részt vettek a Babes Bolyai Tudományegyetem tanárképzős hallagatói, akikkel közös kézműves tevékenységeken , szociális készségek és önállóság fejlesztését szolgáló tevékenységeken, mint vásárlás, étterem, cukrászda, városi park látogatása, vettek részt az autizmussal élő fiatalok. Támogató Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala 2.Nyitott kapuk- 2011 május-szeptember A program célja az autizmussal élő fiatalok szociális készségének fejlesztése és társadalmi elfogadásának elősegítése. Természetes integrációs helyzeteket teremtettünk a felsőboldogfalvi általános iskolásokkal, mint szabadidő- és sport tevékenységek, a testvérek bevonásával elősegítettük a kapcsolattartást a családokkal .Felsőboldogfalva lakossága, az iskola tanulói, pedagógusai megismerték az autizmus sajátosságait, ezáltal elősegítettük a másság iránti elfogadást. Támogató a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósága 3.Képzés a PECS képcserés kommunikációs módszer témakörében- 2012 szeptember 3 napos tréninget szerveztünk 40 pedagógusnak és szülőnek, akik autizmussal élő fiatalokkal dolgoznak és nevelnek A képzést békéscsabai szakemberek vezették, a résztvevők elsajátották, elmélyítették a PECS módszert, amely az autizmussal élők vizuális kommunikációját segíti.Támogató Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala 4. Kérdések és válaszok autizmusban -2013 október A felsőboldogfalbi nappali befogadó központ 9 alkalmazottja részt vett egy 3 napos tapasztalatcserén Békéscsabán az AUT-PONT alapítvány központjában. Támogató Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala 5.Autizmus Világnapja -2014.április 2. A program célja hogy felhívjuk a figyelmet az autizmussal személyek sajátos helyzetére ezáltal társadalmi elfogadásuk növelése. Nyílt napot tartottunk Felsőboldogfalván a Nappali befogadó központban, autizmussal foglakozó alapítványok bemutatták a tevékenységeiket a résztvevő intézmények, civilszervezetek képviselőinek valamint szülőknek. Támogató Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala
Kiemelt eredmények, elismerések
Programjaink által nőtt a székelyudvarhelyi és környékbeli autizmussal élő gyermekek és fiatalok életminősége, nőtt a társadalmi elfogadásuk.
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
a felsőboldogfalvi Nappali befogadó központba.
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
az autizmussal élő személyek és családjaik életminősége javuljon.

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
10257720
Bankszámlaszám
RO13RZBR0000060002758160
Bank neve
Raiffeisen Bank
Kapcsolattartó személy neve
Péter Edit
Telefonszám
0740533027
Iroda/munkapont címe
Székelyudvarhely, Berde Mózes 40 sz
Szervezet logója