Civil szervezet neve (magyar/román)
Tompa László Alapítvány/Fundatia Tompa László
Tevékenységi terület
ifjúság, kultúra és hagyományőrzés, környezetvédelem, oktatás és kutatás, szabadidő – egészséges életmód és sporttevékenységek
Célcsoport(ok)
A Tompa László Általános Iskola tanulói
Alapítás éve
1997
Küldetés
Alapítványunk legfontosabb céljai között Tompa László költő életművének ápolása, illetve az iskola kulturális, oktatási és nevelési tevékenységeinek támogatása szerepelnek. Az alapítók szándéka szerint minden tanév végén díjazzuk a legjobb négy éves átlagot elérő VIII. osztályos tanulót. Emellett iskolai ünnepségek, versenyek, rendezvények, infrastrukturális fejlesztések finanszírozására is biztosítunk anyagi keretet. A támogatások megítélésekor a legfontosabb szempont iskolánk tanulóinak fejlődése, épülése.
Fő programok
Az alapítók szándéka szerint minden tanév végén díjazzuk a legjobb négyéves átlagot elérő VIII. osztályos tanulót. Emellett iskolai ünnepségek, versenyek, rendezvények, infrastrukturális fejlesztések finanszírozására is biztosítunk anyagi keretet. A Tompa László Alapítvány támogatja a hagyományőrző tevékenységeket, mint szüreti bálok, farsangi mulatságok a diákoknak, iskolai kirándulások. Az egri testvériskolával való kapcsolat ápolását is támogatjuk. Tanulóink versenyeken való részvételét is bátorítjuk, amikor anyagilag segítjük a sportvetélkedőkre való kiszállásokat vagy éppen az országos bajnok közlekedési csapat versenyekre való utaztatását. Néhány iskolai szervezésű vetélkedő anyagi hátterét is biztosítjuk, mint például az Adj, király, katonát népismereti vetélkedősorozat helyi szakasza. Néhány környezetvédelmi projekt támogatásában is részt vett alapítványunk, mint például a 2010-2011, 2011-2012-es tanévekben zajló ECOATITUDINE című projekt, melynek keretében iskolánk tanulói jutalomkirándulásokon vehettek részt. Az alapítvány első önálló projektje 2010 decemberében, a CIVITAS Alapítványtól elnyert pályázat keretében megszervezett Hagyományőrző gyümölcsnap nevű rendezvény volt, amikor iskolánk tanulói kreatív tevékenységek formájában adhattak számot az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteikről. Alapítványunk a Tompa László Általános Iskola Diáktanácsának is mindenkor fő támogatója kíván lenni. 2012 áprilisában Alapítványunk anyagi támogatásával elkészült iskolánk honlapja is. 2012. november 16-18 között Homoród fürdőn szervezték meg iskolánk fejlesztő pedagógusai, alapítványunk és a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma Külhoni Magyarok Osztályának támogatásával, a Készségfejlesztő és olvasótábor tanulási nehézségekkel küzdő 7-10 éves gyerekek részére erdei iskola keretében című projektet, melyen 30 kisdiák vett részt. Idén november és december folyamán hasonló tevékenységen vehet részt iskolánk két osztályközössége Kalibáskőn, melyet ezúttal is a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma Külhoni Magyarok Osztálya és alapítványunk támogat.
Kiemelt eredmények, elismerések
A Tompa László Alapítvány támogatja a hagyományőrző tevékenységeket, mint szüreti bálok, farsangi mulatságok a diákoknak, iskolai kirándulások. Az egri testvériskolával való kapcsolat ápolását is támogatjuk. Tanulóink versenyeken való részvételét is bátorítjuk, amikor anyagilag segítjük a sportvetélkedőkre való kiszállásokat vagy éppen az országos bajnok közlekedési csapat versenyekre való utaztatását. Néhány iskolai szervezésű vetélkedő anyagi hátterét is biztosítjuk, mint például az Adj, király, katonát népismereti vetélkedősorozat helyi szakasza. Néhány környezetvédelmi projekt támogatásában is részt vett alapítványunk, mint például a 2010-2011, 2011-2012-es tanévekben zajló ECOATITUDINE című projekt, melynek keretében iskolánk tanulói jutalomkirándulásokon vehettek részt. Az alapítvány első önálló projektje 2010 decemberében, a CIVITAS Alapítványtól elnyert pályázat keretében megszervezett Hagyományőrző gyümölcsnap nevű rendezvény volt, amikor iskolánk tanulói kreatív tevékenységek formájában adhattak számot az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteikről. Alapítványunk a Tompa László Általános Iskola Diáktanácsának is mindenkor fő támogatója kíván lenni. 2012 áprilisában Alapítványunk anyagi támogatásával elkészült iskolánk honlapja is. 2012. november 16-18 között Homoród fürdőn szervezték meg iskolánk fejlesztő pedagógusai, alapítványunk és a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma Külhoni Magyarok Osztályának támogatásával, a Készségfejlesztő és olvasótábor tanulási nehézségekkel küzdő 7-10 éves gyerekek részére erdei iskola keretében című projektet, melyen 30 kisdiák vett részt. Idén november és december folyamán hasonló tevékenységen vehet részt iskolánk két osztályközössége Kalibáskőn, melyet ezúttal is a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma Külhoni Magyarok Osztálya és alapítványunk támogat.
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
2014. április 23-án a Tompa László Általános Iskola Föld napi tevékenységére
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
a székelyudvarhelyi Tompa László Általános Iskola tanulói korszerűbb oktatásban és nevelésben részesülhessenek.

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
10625457
Bankszámlaszám
RO67BPOS21103339722ROL01
Bank neve
S. C. Bancpost S. A.
Kapcsolattartó személy neve
Bajkó Melinda
Telefonszám
0266-218246
Iroda/munkapont címe
Székelyudvarhely, Tamási Áron út 19 szám
Szervezet logója