Civil szervezet neve (magyar/román)
Szent Ferenc Egyesület a Sérült Gyerekekért, Asociatia Szent Ferenc pentru Copii Handicapati
Tevékenységi terület
oktatás és kutatás, szociális, oktatás
Célcsoport(ok)
ovodás és iskolás korú értelmi sérült gyerek
Alapítás éve
2010
Küldetés
Az egyesület 2010.március.26-án jött létre azzal a céllal, hogy Székelyudvarhelyen és környékén élő sérült gyerekek fejlesztését felvállalja. 2010.szeptemberétől elindítottunk egy nappali foglalkoztatót. A nappali foglalkoztatóban egyénre szabott fejlesztésben részesül minden gyermek. A szociális és kommunikációs fejlesztés nagy hangsúlyt kap az egyéni és társas tevékenységek keretén belül, továbbá nagy hangsúly fektetünk az önkiszolgáló készségek, háztartási és önállósággal kapcsolatos készségek fejlesztésére is. Küldetésünk az ,hogy a sérült gyerekek is egyenértékű tagajaiként vegyenek részt a társadalmi élet minden területén, az életük ritmusa hasonló legyen a környezetükéhez, játszhassanak, tanulhassanak, dolgozhassanak, képességeik fejlesztéséhez megkapjanak minden segitséget a lakóhelyük közelében, és gyakorolhassák jogaikat.
Fő programok
Mindennapi programjaink: Reggel 8:30-ra jönnek a gyerekek, átöltöznek, ezután jön egy kis játék, ezt követi a kézmosás és reggeli. 10 órától kezdődnek a csoportos és egyéni fejlesztések, kézimunka és kódos feladatok . 13 órakor következik a terítés, és az ebéd, 14 óráig a szülők jönnek a gyerekek után. Az egyéni és csoportos fejlesztéseknél a különböző területeken fejlesszük a gyerekeket: - Kommunikáció: a másik ember megértése, az önkifejezés.( PECS módszer használata és logopédiai fejlesztés) -Önkiszolgálás, egészséges életmódra nevelés: az önállóság és önellátás képességeinek elsajátítása, az emberi szükséglet kielégítés kulturájának megismerése. -Mozgásnevelés: a testséma kialakítása, a mozgás örömének átélése és önálló cselekvés ösztönzése. -Érzelmi és szociális nevelés: az én pozitív megtapasztalása, megnyílás a közösség felé, a kommunikáció kulturált formáinak megismerése és az emberi és a természeti világ jelenségeinek megértése. -Kreativitásra, játékra, szabadidős tevékenységre való nevelés: az emberi lét megtapasztalása és a kreatív tevékenységek ösztönzése. Más program. évente szervezünk nyári tábort, ahol ezek a gyerekek szüleikkel és testvéreikkel vehetnek részt. A tábor célja, hogy a családoknak szebbé tegyük egy pár napjukat ,ahol önfeledten játszhatnak a gyerekeikkel és különböző vetélkedőn vehetnek részt, ahol ők is újra gyermeknek érezhetik magukat, és megfeledkeznek a mindennapi gondjaikról. A támogatóink, a helyi vállalkozók .
Kiemelt eredmények, elismerések
A négy év alatt, kiemelt eredménynek számít: öt gyerekünk tanult meg beszélni, négy szobatisztává vált, és egy megtanult járni, Szinte mindegyik gyerek megtanult önállóan öltözni és enni. Ezen kívül a gyerekek fejlődése negyedévente fel van mérve, ami alapján a fejlődés mindegyiknél kimutatható.
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
9 órától 13 óráig ,a Rákoczi út 21/1 szám alá , hogy betekintést nyerjenek a munkánkba.
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
Adományával a sérült gyerekek fejlesztéséhez járul hozzá.

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
26707782
Bankszámlaszám
RO31OTPV261000343798RO01
Bank neve
OTP BANK
Kapcsolattartó személy neve
Nagy Sándor- Lajos
Telefonszám
0740-022407
Iroda/munkapont címe
Rákoczi út 21/1 szám, Székelyudvarhely
Szervezet logója