Civil szervezet neve (magyar/román)
“ORBAN BALAZS FOTOKLUB” Egyesület / Asociatia “ORBAN BALAZS FOTOKLUB”
Tevékenységi terület
ifjúság, kultúra és hagyományőrzés, közösségfejlesztés, környezetvédelem, oktatás és kutatás, szabadidő – egészséges életmód és sporttevékenységek, fotográfia, fotóművészet
Célcsoport(ok)
a környezetvédelem, néprajz és hagyományőrzés mellett a fotózás iránt is érdeklődő személyek, szervezetek
Alapítás éve
2015
Küldetés
A fotózás művelése és népszerűsítése, megőrizve és továbbvíve Orbán Balázs, az erdélyi fotográfia egyik úttörőjének szellemiségét.
Fő programok
Programjaink felölelik az élő környezetünkkel, természetvédelemmel kapcsolatos információk népszerűsítését és dokumentálását az utókor számára, fotós túrák, workshop-ok szervezését, képzést az ifjúságnak és érdeklődőknek, valamint rendszeres kiállításokat: Kiállításprogram 2015: - Kiállítás I, április 21 - május 3 közötti időszakban a FÖLD NAPJA alkalmával. Ez tematikus, természetvédelemre oktató-nevelő jellegű, amely a város lakóit szeretné mozgósítani a természet megismerésére, a környezetünk védelme érdekében. - Kiállítás II, június 3-20 között a KÖRNYEZETVÉDELMI VILÁGNAP alkalmából, A környezetvédelmi világnap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együttgondolkodást és a közös cselekvést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét. Ehhez kapcsolódó célkitűzések: energiatakarékosság, a helyi erőforrások minél szélesebb körű felhasználása; a megújuló természeti források hasznosítása; a hulladék szakszerű kezelése; a környezetszennyezés megelőzése. - Kiállítás III, december 12- 2017. január 6 közötti időszakban fotóművészeti kiállítást tervezünk a tagok éves tevékenységének legjobb alkotásaiból. Folyamatosan támogatásunkról biztosítjuk a Művelődési Ház rendezvényeit, és tevékenyen részt vállalunk az alkotói táborok szervezésében, lebonyolításában. A fentieken kívül segítjük és támogatjuk a "KÖZÖSEN A HOMORÓDSZENTPÁLI MADÁRVILÁGÉRT" és a "HARGITAI MEDVELES" programokat.
Kiemelt eredmények, elismerések
a Fotóklub alkotói által szerzett kitüntetések és díjak nemzetközi fotókiállításokon és megmérettetéseken.
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
- jöjjön el kiállításainkra, - látogassa meg Facebook -oldalunkat ( https://www.facebook.com/OrbanBalazsFotoKlub/ ) - rendezvényeinkre (fotóstábor, workshop-ok) - heti klubtalálkozóinkra ( jelenleg, 2016 tavaszán a csütörtökönként délután 6 -tól a Városi Könyvtárban )
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
kiállításokat, táborokat szervezhessünk, ill. az ezekhez szükséges eszközök beszerzésében ( jelenleg képkeretek, tárolószekrény és vetítő és számítógép beszerzésében segíthet )

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
35210005
Bankszámlaszám
RO77 BTRL RONC RT03 0773 9501
Bank neve
Banca Transilvania, suc. Odorheiu Secuiesc
Kapcsolattartó személy neve
dr. Szabó József, Lőrincz L. Lajos
Telefonszám
0745462529 - dr. Szabó József / 0745324234 - Lőrincz L. Lajos
Iroda/munkapont címe
535600 Odorheiu Secuiesc, str. Dozsa Gyorgy, nr. 16 B, jud Harghita, Romania
Szervezet logója