Civil szervezet neve (magyar/román)
ÁLLAMPOLGÁRI BIZOTTSÁG AZ EMBERI JOGOKÉRT ERDÉLY EGYESÜLET
Tevékenységi terület
jogvédelem
Célcsoport(ok)
magyar lakosság
Alapítás éve
2015
Küldetés
Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért nevű nemzetközi szervezet erdélyi csoportjának Emberjogi szervezetünk mindenütt a világon azzal foglalkozik, hogy a pszichiátriai intézetekben történő jogsértéseket, visszásságokat feltárja, és segítséget nyújtson azoknak, akikkel ilyen sérelmek történtek. A szervezet nevéhez számos nagyon komoly reform fűződik, világszerte több mint 150 olyan törvényjavaslat kezdeményezésében játszott szerepet, amelyek megvédik a pszichiátriai kezeltek jogait a visszaélésektől. Tájékoztató előadásokat tartunk és a témához kapcsolódó kiállításokat szervezünk. Felvilágosító kiadványainkat ingyenesen terjesztjük az érdeklődőknek. Egyesületünk ingyenes jogsegélyszolgálatot szeretne biztosítani a jövőben azok számára, akiket ilyen sérelem ért, hogy segíteni tudjunk a rászorulóknak.
Fő programok
1. Tájékoztató előadásokat tartottunk ifjúsági szervezetekben, kultúrközpontokban: Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Kápolnásfaluban, Székelyudvarhelyen, Nyárádszeredában, Marosvásárhelyen. A közeljövőben Kolozsváron szervezünk ilyen jellegű előadást az érdeklődök részére. Ezek az interaktív előadások a pszichiátria és a gyógyszergyárak kapcsolatáról; a pszichiátria gyógyszerek káros hatásairól szólnak elsősorban, bevonva a hallgatóságot. Célunk, hogy a résztvevők választani tudjanak az alternatívák között, amelyek elősegíthetik, hogy méltóbb életet éljenek. A közönség részéről számos esetben felmerül az az igény, hogy minél több embernek ismernie kell ezeket a tényeket, lehetőségeket, így tartsunk máshol is előadásokat. 2. Felvilágosító kiadványok ingyenes terjesztése a megye különböző területein. Ezek a kiadványok a különböző jogsértéseket mutatják be a pszichiátria területéről. Emellett más kiadványaink a pszichiátriai gyógyszerek veszélyeiről szólnak.
Kiemelt eredmények, elismerések
Eddigi rendezvényeinken 2600 személy vett részt.
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
A programjainkról folyamatosan értesíteni fogjuk a SzKA-t is.
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
Minél több emberhez eljussunk, ezzel is megteremtve azt, hogy az erdélyi magyarok mentális és testi egészsége jobbá váljon,

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
34785099
Bankszámlaszám
CIF: 3004060
Bank neve
Banca Transilvania
Kapcsolattartó személy neve
Both Imre Zsolt
Telefonszám
0740093638
Iroda/munkapont címe
Fenyéd 41H, Hargita megye, 537025
Szervezet logója