Civil szervezet neve (magyar/román)
Unitárius Egyházközség Gagy/ Parohia Unitariana Goagiu
Tevékenységi terület
ifjúság, kultúra és hagyományőrzés, közösségfejlesztés, oktatás és kutatás, szociális, régió- és vidékfejlesztés
Célcsoport(ok)
minden korosztály
Alapítás éve
1667
Küldetés
A Magyar Unitárius Egyház az egyetemes keresztény anyaszentegyház része, az Isten országa megélésére törekvő Jézus-követők szeretetközössége. A Jézus tanításához és közvetlen tanítványaihoz visszavezethető egyistenhívő, unitárius kereszténység intézményes egyházi formája a reformáció korában szerveződött, és a történelem haladó értékeit vállalva teljesedik ki. Hivatása Isten és ember szolgálata, a közösség életének építése. Alapiratának a Bibliát tekinti. A Magyar Unitárius Egyház hirdeti Isten egységét, Jézus példájának és tanításainak követését, a teremtett világ, az élet és a család tiszteletét, az ember eredendő jóravalóságát.
Fő programok
Főbb programjaink közé tartozik az ifjúsági egylet működtetése, Nőszövetség, amatőr színjátszó társulat felkarolása, szociális hátrányban élők segítése. Ifjúsági egyletünk a tizenéveseket szólítja meg, nekik szóló programokkal erősíti vallási- és nemzeti identitásukat. A Nőszövetség a közösség hölgytagjait kívánja felzárkóztatni, közösségformáló erőként fejtve ki hatását. Amatőr színjátszó csapatunk 2008 óta rendszeresen működik, házasbálok alkalmával a szereplők vidám jelenetet mutatnak be, emellett rendszeres résztvevői "Az ekhós szekér nyomában" elnevezésű amatőr színjátszó találkozónak.
Kiemelt eredmények, elismerések
közösségfejlesztés, testvérkapcsolatok ápolása, hitélet erősítése
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
Nagypéntek, 2016. március 25, passiójáték az unitárius templomban
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
ifjúsági egyletünk, valamint Nőszövetségünk korszerű technikai eszközökkel tudjon dolgozni, amelyek alapvető fontosságúak a 21. századi közösségek számára.

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
8088858
Bankszámlaszám
RO20RNCB0154015291330001
Bank neve
BCR filiala Cristur - Román Kereskedelmi Bank, Székelykeresztúri fiók
Kapcsolattartó személy neve
Gál Zoltán
Telefonszám
0745961884, 0763932701
Iroda/munkapont címe
Gagy, 185. szám
Szervezet logója