Civil szervezet neve (magyar/román)
Asociația Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete
Tevékenységi terület
közösségfejlesztés
Célcsoport(ok)
Székelyudvarhelyen vagy Udvarhelyszéken élő édesanyák, kismamák és családjaik.
Alapítás éve
Közösségként: 2011. Civilszervezetként: 2015
Küldetés
Az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete egy nonprofit szervezet, melynek fő céljai között szerepel az erdélyi kultúra és hagyományok támogatása, a közösségi szellem megerősítése, a családok testi- és érzelmi egészségének védelme valamint a társadalmi tudatosság támogatása különböző előadások, rendezvények megszervezésével. Az egyesület továbbá küzd az Udvarhelyszéki édesanyák és családok tájékoztatásáért és oktatásáért, a csecsemők, gyermekek harmonikus fejlődését, megfelelő gondozását és nevelését illetően. Az egyesület célja, hogy összefogja, bátorítsa, segítse, és szakemberek bevonásával tanítsa a közösségükbe tartozó édesanyákat, várandós kismamákat.
Fő programok
Egyesületünk havi rendszerességgel tart Szoptatást támogató baba-mama csoportot, Babahordozós találkozót. Havi rendszerességgel szervezünk egy előadást különböző gyermeknevelést vagy egészségmegőrző témában, melyre különböző szakterületen dolgozó szakemberek a meghívottjaink. Negyedévente Csere-bere Babaruhabörzéket szervezünk. Minden évben megszervezésre kerül májusban az „Édesanyák”napja, augusztusban a „Séta a szoptatásért”, októberben a „Babahordozós séta” rendezvény.
Kiemelt eredmények, elismerések
Egyesületünk havi rendszerességgel tart Szoptatást támogató baba-mama csoportot, minden hónap 3-ik szombatján, ahol 12-20 személy között van részvétel. Babahordozós találkozóra kerül sor minden hónap utolsó péntekjén ahol 25-35 édesanya és babája, kisgyermeke vesz részt. Minden hónapban szervezünk egy előadást különböző gyermeknevelést vagy egészségmegőrző témában, melyre különböző szakterületen dolgozó szakemberek a meghívottjaink, az előadás hallgatósága 20-100 személy között változik. Babaruhabörzéket szervezünk negyedévi rendszerességgel, ahol 24 édesanya kap lehetőséget a használt ruhái értékesítésére vagy cseréjére és 160-200 család vesz részt ezen az eseményen. Minden évben megszervezésre kerül májusban az „Édesanyák”napja. 2012 augusztusától, folyamatosan megszervezésre kerül a „Séta a szoptatásért” rendezvény az anyatej táplálás világnapján, melyre minden éveben kb 100 család csatlakozott. 2014-2015 októberben a Babahordozás világhetén „Babahordozós sétára” kerül sor.
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
Bármelyik előadásunkra, csoporttalálkozónkra, rendezvényünkre. Szeretettel és kérdésére/véleményere nyitottan várunk minden programjainkba bekapcsolódó édesanyát, kismamát, családot.
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
önkéntes munkánkat, programjainkat, terveinket célirányosabban, időben hamarabb és eredményesebben tudjuk végezni.

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
34213720
Bankszámlaszám
RO86 OTPV 2610 0093 8630 RO01
Bank neve
OTP ODORHEI
Kapcsolattartó személy neve
Fekete Éva
Telefonszám
0752-52.22.27
Iroda/munkapont címe
Románia, Hargita megye, Homoródszentpál 35 szám
Szervezet logója