Civil szervezet neve (magyar/román)
Erdélyi Életvédők Egyesülete - Asociatia Ardeleana ptr. Ocrotirea Vietii
Tevékenységi terület
ifjúság, közösségfejlesztés, szociális, lelki egészségvédelem, prevenció
Célcsoport(ok)
Változó és programjainktól függ: fiatal házasok, felnőttek kicsi gyerekekkel, iskoláskorú gyerekek, családok, az idős és fiatal generáció.
Alapítás éve
2013
Küldetés
A szervezet küldetése közösségépítés és lelki egészség fejlesztés Székelyudvarhelyen és Udvarhelyszéken, a lelki magatartáskultúra fejlődésének elősegítése, az életminőség javítása, azáltal, hogy a megelőzésre, a kritikus élethelyzetek megoldására, a lelki egészség minél hosszabb ideig való megőrzésére helyezzük a hangsúlyt. Az egyesület fő célkitűzése olyan szociális és lelki programok szervezése, mely által a megszólított célcsoport lelki fejlődését, az élethez való pozitívabb hozzáállását, személyiség és önismeret fejlődését segíti elő.
Fő programok
• Mentálhigiénés programok, előadások szervezése • Az egészséges életmód tudatosítását, az életminőség hangsúlyozását szolgáló tevékenységek (előadások, műhelymunkák) szervezése – gyereknevelésről, családi életre való nevelésről • Kreatív műhelymunkák — kézműves foglalkozások szervezése, improvizatív tánc, mozgás, hangszerek használata, rajzolás, festés • Szociális jellegű rendezvények és előadások tartása, foglalkozások szervezése (gyerekprogramok, családi napok, falunapok, nyílt napok stb.) • Közösség- és csapatépítés, felnőttek és gyerekek közös tevékenysége, összefogása, ahol az értékek, családi hagyományok, szokások átadása a cél. • Személyiségfejlesztő, önismereti és csapatépítő tevékenységek szervezése iskolai osztályoknak, munkahelyi csoportoknak. • prevenció, a testi és lelki betegségek kialakulásának megelőzése, vagy ha már kialakult az ártalmak csökkentése
Kiemelt eredmények, elismerések
-
Ha szeretne jobban megismerni bennünket, jöjjön el:
-
Ha szeretné támogatni tevékenységünket, adományával segít, hogy
-

Szervezet adatai

Adóazonosító szám (CUI)
31373522
Bankszámlaszám
RO32BTRLRONCRT0205237501
Bank neve
Banca Transilvania
Kapcsolattartó személy neve
Telman Enikő
Telefonszám
0740-655239
Iroda/munkapont címe
Virradat 1/2
Szervezet logója