Elkezdődött a vállalkozó szellemű fiatalok képzése

Október közepén elindult az Építsd a jövőd elnevezésű képzéssorozatunk: a 18 és 29 év közötti helyi fiatalokból álló csapat tagjai a vártnál is felkészültebben érkeztek a képzésre, akikben, mint kiderült, nagy igény van a gyakorlati tudásra.

Az első találkozások alkalmával igyekeztünk jobban megismerni a 20 fiatalt, de felmérni azt is, van-e bennük vállalkozói készség, illetve képesség.

Az ismerkedős alkalmat követően első meghívottunk Már István, a Székelygyümölcs Egyesület elnöke volt, aki nagyon őszintén beszélt a társadalmi vállalkozás működéséről, annak sikereiről és kudarcairól. Már István október 29-i előadásán ugyanakkor a társadalmi vállalkozások, és a hagyományos vállalkozások közötti különbségekről, illetve hasonlóságokról is szót ejtett. Mint kiderült, akad mindkettőből egyformán.

A képzés következő meghívott előadója november 12-én Vass István, az Orion Services&Consulting ügyvezetője volt, aki arról beszélt a fiataloknak, hogyan építette fel vállalkozását. A gyakorlatias és őszinte előadást követően a fiatal hallgatók részéről nem maradtak el a cégvezetést, értékesítést, reklámot és egyéb vállalkozói életet érintő kérdések.

A 2016 júniusáig tartó Építsd a jövőd vállalkozói program 5 szemináriumból áll, mindegyik képzés után 2-2 vendég beszél majd saját vállalkozásáról. A következő hétvége november végén lesz, ezt követően Váradi Erdős Ildikó és Váradi János, valamint Kilyén Barna tartanak előadást, illetve beszélgetnek el a fiatalokkal.

By |2015-11-17T08:57:40+00:002015. november 13.|hírek, programok|