Interaktív kiállítással zárult a Heuréka program első évadja. December 13-án délután 5 óra előtt a Haáz Rezső Múzeum alagsorában lelkesen készülődtek a diákok, hogy bemutassák mindazt, amit alkottak és tanultak a projektek keretében. A 8 támogatott projekt mindegyike érdekes bemutatókkal és interaktív tevékenységekkel várta a látogatókat.

A közel kétszáz érdeklődő fizikai kísérleteket láthatott, kipróbálhatta az energiához kapcsolódó, diákok által készített eszközöket. Lehetőség volt arra is, hogy VR szemüvegek segítségével háromdimenziós világba csöppenj. Az udvarhelyszéki cserkészek betekintést nyújtottak az asztronómia világába. A jelenlévők 3D nyomtatást is láthattak és a diákok által programozott játékokkal is játszhattak. De volt sötét szoba is, ahol a fotóelőhívás hagyományos technoógiájával lehetett ismerkedni. A Lego Midstorms csapatának legó robotjai rendkívül népszerűek voltak. És minderre ráadásul Járai-Szabó Ferenc, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Fizika Karának egyetemi adjunktusa jóvoltából a szabaduló szobát is ki lehetett próbálni.

Izgatottsággal, tátott szájakkal, felismerő és elismerő mosolyokkal lehetett találkozni. A több mint két órás esemény élő bizonyítéka volt annak, hogy a tudomány élvezhető és mindenkié!

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány köszöni mindenkinek a közreműködést: a helyi vállalkozóknak, a pályázóknak, a bekapcsolódó diákoknak és segítő szakembereknek.

Az SZKA már dolgozik azon, hogy ezt a felcsigázott érdeklődést a Heuréka 2.0 verziójával 2018-ban is ki tudja elégíteni.