Lezárult az Odaadó Est 2019-es pályázata. A Jótékony közösség tagjai kiválasztották azt a három egyedi és kreatív ötletet, amelynek gazdái lehetőséget kapnak az Odaadó Esten bemutatkozni és az ötletük megvalósításához szükséges pénzalapot gyűjteni.

 

Hogy kik is ők?

  1. Ágoston György: Játszva tanulni és tanítani!

A csapatjáték élménye által, több alkalmas közösségi játékok szervezésével, erősíteni szeretnénk Udvarhelyen min. 200 gyerekben és min. 50 felnőttben az önismeretet, a csapatszellemet, az együttműködést, hogy ez által kapcsolatokat építsünk és erősítsünk. A székely társasjátékokat használva ugyanakkor a helyi értékeket és hagyományokat is célunk tudatosítani.”

  1. Benedek Elek Pedagógiai Líceum Diáktanácsa: Kultúra? Minek?

„A projekt célja mai székelyudvarhelyi kultúránk népszerűsítése, kifejezése, akár gazdagítása az irodalom eszközei révén, annak a könyvtárak és a múzeumok kontextusából való átemelése a hétköznapokba. Célunk bebizonyítani, hogy az irodalom képes idomulni a hétköznapi emberek változó igényeihez, továbbá rávilágítani közösségünket társas élményeink, gondolataink és identitásunk ápolásának és megörökítésének fontosságára.”

  1. Romániai Magyar Nemlátók Egyesülete: Magyar vaknak magyar iskolát!

„Székelyudvarhely, a leendő iskolaváros bemutatása a látássérült gyerekek számára. – A látássérült leendő diákok bemutatása az iskolavárosnak, Székelyudvarhelynek.

Kampányolni szeretnénk a magyar vakok anyanyelvi speciális oktatása mellett és felhívni a látó többségi társadalom figyelmét egy speciális, bentlakásos oktatási intézmény felállítására és fenntartására a magyar vak gyerekek oktatására és nevelésére Székelyudvarhelyen.”

A projektek 2019. március 21-én, délután 6 órától mutatkoznak be a Menta Bistroban (Küküllő Szálloda). Ezt követően a vendégek helyben dönthetik el, hogy melyiket és mekkora összeggel támogatják.