Örömkönnyekkel zárult az Odaadó Est második évadja is. Ez nem szorul sok magyarázatra, hiszen, aki ott volt, az tudja, látta és érezte, hogy valami fantasztikus dolognak volt részese. Egyesek csak annyit mondtak, hogy érződött, ahogyan a pozitív energia jelen volt a teremben, és most nem valami spirituális jelenségről beszélünk, hanem egyszerűen csak megjelent az az igazi filantrópia érzése. Közösségi ügyek valósulnak meg igazi közösségi összefogásból.

A Jótékony Közösség rendezvénye 2019. március 21.-én, délután 18:00 órától nyitotta meg kapuit a Menta Bistroban, ahol egy különleges állófogadás várta a vendégeket. A finom falatok után Csáki Rozália, az alapítvány ügyvezetője és Albert Sándor, a Jótékony Közösség képviselője vezényelték le az Odaadó Est további részét.

Bemutatkoztak a várva várt egyedi és kreatív ötletek:

  • Ágoston György játékfejlesztő, a közös játék örömére hívta fel a közönség figyelmét Játszva tanulni és tanítani! kezdeményezésében. Hamarosan egy olyan hét szervezése veszi kezdetét Udvarhelyen, ahol az óvodai programoktól kezdve a kocsmajátékokig, minden gyerek és felnőtt számára a játék kapja a főszerepet.
  • Szőke Dóra és Péter Boróka a Benedek Elek Tanítóképző diáktanácsát képviselve a Kultúra? Minek? című projektjükkel, az irodalom minden fajtájával és formájával töltik meg idővel a várost. Lehetőséget szeretnének adni minden korosztály számára, hogy megfogalmazzák mit is jelent számukra udvarhelyinek lenni, amit akár majd vissza is olvashatnak a város forgalmasabb pontjain, buszmegállóiban.
  • Máté Zsuzsa a Romániai Magyar Nemlátók Egyesületének Magyar vaknak magyar iskolát! című projektjével a nemlátó gyermekek anyanyelvi oktatásának hiányára hívta fel a figyelmet. Október 15.-én a Fehérbot nemzetközi napján az erdélyi vak és gyengénlátó gyerekek Udvarhelyre látogatnak és az ajándékba kapott fehérbotokkal megismerhetik városunkat, ahogyan a városunk is megismerheti őket.

Az est keretében közel 27.000 lej támogatás került felajánlásra. A három projekt sikerét azonban az is bizonyítja, hogy továbbra is érkeznek az adományok.

A Közösségi Alapítvány hálásan köszöni a nagylelkű felajánlásokat, a Menta Bistro közreműködését és a segítő szakemberek bekapcsolódását.