Küldetés/Jövőkép/Értékek

Küldetés/Jövőkép/Értékek 2017-02-04T10:18:00+00:00

Jövőképünk

A Közösségi Alapítvány egy olyan adományozó és tudásközpont, mely az élő és a közösségéért felelősséget vállaló, alkotóan cselekvő Udvarhelyszéket szolgálja.

Küldetésünk

A jótékonyság kultúrájának építése, minőségi helyi kezdeményezések ösztönzése és támogatása, kölcsönösen előnyös kapcsolatok építése vállakozók, civilek és állami intézmények között annak érdekében, hogy jobb legyen az életminőség Udvarhelyen és környékén.

Stratégiai céljaink

  • Ösztönözni és támogatni az Udvarhelyen és a térségben élőket, hogy aktív szerepet vállaljanak a közösségi életben;
  • Támogatni az újszerű, minőségi kezdeményezéseket, melyek a folyamatosan változó helyi igényekre adnak választ és mérhető eredményekkel szolgálják a közösség fejlődését;
  • Kölcsönösen előnyös és élő kapcsolatokat építeni vállalkozások, civil szervezetek, állami intézmények és a közösség tagjai között;
  • Pénzalapo(ka)t és programokat létrehozni és kezelni, melyek a közösség mindenkori szükségleteit szolgálják.

Értékeink, elveink

  1. Kezdeményezés: felelősségteljesen és mozgatórugóként cselekszünk a közösség érdekében.
  2. Szakmaiság és innováció: felkészült csapattal és kuratóriummal, újszerű megoldásokat keresünk és kínálunk az adományozókkal, a közösséggel és partnereinkkel együttműködve.
  3. Átláthatóság és megbízhatóság biztosítása az erőforrások kezelésében és a programok kivitelezésében a közösség szolgálatában.
  4. Együttműködés: kölcsönösen előnyös, szektorok közötti partnerkapcsolatok kiépítése a közösségi problémák megoldása érdekében.
  5. Politikamentesség: független és objektív álláspont megőrzésére törekszünk.
  6. Filantróp szellemiség: a közösségünkben élő jótékony adakozás hagyományaira építünk, ennek megőrzésén és megújításán dolgozunk, hogy ebből építhessük a közösség jövőjét.