Nagy sikerekkel zárult az első Odaadó Est adománygyűjtő esemény, amit a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány és annak adományozó köre, a Jótékony közösség álmodott meg.

A rendezvény 2018. március 22.-én, délután 18:00 órától nyitotta meg kapuit a Harghita Business Center épületében és egy különleges állófogadással várta vendégeit. A Palló Imre Művészeti Szakközépiskola klasszikus gitár szakos diákjainak ráhangoló előadása után Csáki Rozália, az alapítvány ügyvezetője és Albert Sándor, a Jótékony Közösség tagja nyitotta meg és zongorázta le az Odaadó Estet.

A sorozatot a Bibliofil Alapítvány indította Ne ess pánikba! című projektjével, ami Douglas Adams abszurd humorával az olvasás, gondolkodás népszerűsítésére hívja fel a fiatalok figyelmét, ráadásul az alapítvány május 25.-én elhozza Udvarhelyre is a Nemzetközi Törülköző napot, amit egy törülköző koncert zár majd a Patkóban.

Aztán feltevődött a kérdés Mennyit érsz? a Benedek Elek Pedagógiai Líceum Diáktanácsa részéről, felhívva mindannyiunk figyelmét az internetes zaklatásra. Udvarhelyen is figyelnünk kell e súlyos, reális társadalmi problémára, hisz gyermekeink körében is egyre gyakrabban szembesülünk az internetes zaklatás különböző formáival.

Végül a Gyulafehérvári Caritas arra buzdított, hogy Lógj a családoddal, ne a mobiloddal! Projektjükkel meg szeretnének fertőzni mindenkit a családi összetartozás vírusával, és arra késztetnek, hogy minden vasárnap zárjuk postaládába telefonjainkat és töltsünk el pár órát szeretteinkkel a város kulturális és szórakoztató programjain.

Az adománygyűjtés keretében több mint 12.000 lej támogatás került felajánlásra. A három projekt azonban annyira sikeres, hogy még továbbra is érkeznek az adományok.