ÖN DÖNT! – Szavazatával Ön döntheti el, hogy melyik pályázat nyerjen!

Idén második alkalommal meghirdetett Ön Dönt pályázatunkra 6 civil szervezet jelentkezett. A megpályázott összeget olyan eszközök vásárlására vagy PR tevékenységre szeretnék fordítani, melyek révén közösségi munkájukat hatékonyabban tudják végezni. Az erre a célra összegyűjtött pénzalap 16.000 RON, ez az összeg legalább 4 projekt finanszírozását teszi lehetővé.

A következő szervezetek pályáztak:

1. Erdélyi Életvédők Egyesület

2. Feel Good Sportegyesület

3. Udvarhelyi Fiatal Fórum

4. UNITÁRS Egyesület

5. Udvarhelyszéki Népművészek Egyesülete

6. Napsugár Egyesület

 

Hogyan dönthet?

Szavazzon arra a civil szervezetre / pályázatra, melyről úgy gondolja, hogy jobban szolgálná a helyi közösséget. A szavazás módja egyszerű. Használja Közösségi Kártyáját a Szuper, a Merkúr üzletekben és a Réka Gyógyszertárban. Vásárlás után írja rá a kasszaszalag hátára azt a számot, amelyik pályázatra szavaz, majd adja oda a pénztárosnak. Annyiszor szavazhat, ahányszor vásárol 2014. május 6-18. között.

kep 

Szavazzon minél többször, hogy olyan szervezet kapja meg a támogatást, amely megérdemli!

[separator text=”Ön Dönt projektek”]

Alább bemutatkoznak a szervezetek:

[toggle title=”1. Erdélyi Életvédők Egyesület”]
Az Erdélyi Életvédők Egyesület küldetése a közösségépítés és lelki egészség fejlesztés, lelki és pszichoszomatikus betegségek, függőségek, krízisek kialakulásának megelőzése, a lelki magatartáskultúra fejlődésének elősegítése Udvarhelyszéken. Az egyesület szociális és lelki egészséggel kapcsolatos programokat szervez gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, ami a lelki fejlődést, az élethez való pozitívabb hozzáállást, az életminőség javulását, a személyiség és önismeret fejlődését segíti elő.

Eszköz és anyagbeszerzés: laptop.
Igényelt összeg: 1.890 RON
[/toggle]
 
[toggle title=”2. Feel Good Sportegyesület”]

A Feel Good Sportegyesület egy év alatt 26 közösségi futást szervezett, közel 700 futó részvételével. Egy olyan, bárki számára nyitott sportolási lehetőséget kínálunk közösségünk lakóinak, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen célirányosan ad választ a mozogni vágyók igényeire: egészséges aktív testmozgás, tiszta levegő, közösségi élmény, új baráti kapcsolatok kialakítása, fizikai erőnlét növelése, hasznos sport-, egészségi-, étkezési információk megosztása. Figyelünk egymásra, biztatjuk társainkat. Építjük Székelyudvarhely futóközösségét. Neked is itt a helyed. A pályázati összeget közösségi futásaink népszerűsítésére fordítanánk úgy, hogy az egyesület nevével feliratozott futófelszereléseket sorsolunk ki ezen események alkalmával a résztvevők közt. Tarts velünk! ;)

PR és marketingtevékenység: feliratozott futófelszerelések.
Igényelt összeg: 3.915 RON
[/toggle]
 
[toggle title=”3. Udvarhelyi Fiatal Fórum”]

Fotósklubunk lehetőséget ad a fiatal diákoknak egy kreatív közösséghez tartozni, ahol kamatoztatják fotós képességeiket, fotóikkal megmutatják világszemléletüket, kifejezik önmagukat. Az Önök támogatásával olyan eszközöket vásárolhatunk, amelyekkel professzionális és minőségi fotókat készíthetünk fiatalos szemszögből a helyi eseményekről, nevezetességekről, hagyományokról, ezáltal népszerűsítjük a mi kis világunkat a nagyvilágban. Kérjük, támogassa a fiatal lelkes amatőröket, akik mind bíznak az egység erejében.

Eszköz és anyagbeszerzés: állvány, háttér, kültéri és stúdió derítőlap, softbox, monitor.
Igényelt összeg: 4.000 RON
[/toggle]
 
[toggle title=”4. UNITÁRS Egyesület”]

A világ megváltozott. Mások az igények és az elvárások. Megváltoztak a családok. Nagymama és Nagypapatársaim! Mi vagyunk az utolsó generáció, akik még átadhatják, amit szüleinktől, nagyszüleinktől tanultunk. Osszuk meg tudásunkat, tapasztalatunkat! Ja, hogy számítógépet kell használni?! Ez nekünk teljesen új, de nyitottak vagyunk az új dolgokra. Hát ezért szeretnénk megtanulni és használni mi is a számítógépet, vetítőgépet, nyomtatót. Tanítsatok! Tanítsuk egymást! Bizonyára lesz közöttünk idősebb is, fiatalabb is, a legkülönbféle tudással, érdeklődéssel. De optimizmussal és tenni akarással nézünk az új kihívás elé és megtanuljuk a modern számítógép kezelést is. Tudjuk, milyen nagy szükség van még ránk felnőtt gyermekeinknek és főleg unokáinknak. Mi még fittek, frissek, nyitottak, szóval MODERNEK vagyunk! Hát gyerünk, vágjunk bele! Mutassuk meg, mit tudunk! Modern Nagyi.

Eszköz és anyagbeszerzés: 1 db. videoprojektor, 1 db. számítógép, 1 db. nyomtató.
Igényelt összeg: 3.105 RON
[/toggle]
 
[toggle title=”5. Udvarhelyszéki Népművészek Egyesülete”]

„Ahol elvesznek a tradíciók, ott kilyukad az idő és elpereg a múlt.” Ancsel Éva

Az Udvarhelyszéki Népművészek Egyesületének tevékenységeit, az egyesületi tagok munkáit szeretnénk népszerűsíteni, közismertté tenni Udvarhelyszéken.

PR és marketing tevékenység: szórólapok, bannerek, feliratozott pólók, mappák.
Igényelt összeg: 3.599 RON
[/toggle]
 
[toggle title=”6. Napsugár Egyesület”]

Óvodánk egyik belső udvara eszközmentes, ide szeretnénk kerti bútorokat vásárolni, ahol a kézműves foglalkozásainkat a szabad levegőn is lebonyolíthatjuk. Így a gyerekeknek lehetőségük lenne az udvaron is tovább folytatni a megkezdett alkotásaikat. A szüleikkel közösen is barkácsolhatnak, hiszen sokkal nagyobb tér áll kint rendelkezésre, mint a csoporttermekben lenne egy-egy közös munkadélután, -délelőtt alkalmával.

Eszköz és anyagbeszerzés: fa asztalok, padok.
Igényelt összeg: 3.600 RON
[/toggle]

By | 2014-05-06T23:04:17+00:00 2014. május 5.|hírek, Ön dönt!|