Ha szétnézünk Udvarhelyen, mindenhol a filantrópia jeleit látjuk. A város impozáns középületei, a neves iskoláink, a templomok mind közmunkával épültek, jó nevű udvarhelyi családok adományaiból. Városunk annak köszönheti jelenlegi arculatát és szellemiségét, hogy annak idején a helyiek úgy döntöttek, hogy közös erővel jobbá teszik környezetüket. Elődjeinknek volt egy közös meggyőződésük: kötelességük tovább építeni azt, amit ők kaptak és egy jobb Udvarhelyt hátra hagyni a következő nemzedék számára.

Kaláka Plusz egy adománygyűjtő program, melynek célja, támogatni a Közösségi Alapítvány által koordinált közösségi programok megvalósítását. Ez több mint egyszerű anyagi támogatás, ez egy olyan személyes befektetés a közösségbe, mely által nyilvánvalóvá válik a Kaláka Plusz program tagjainak és családjainak a kiemelkedő szerepe városunk életében.

A Közösségi Alapítvány egy eszköz a közösség szolgálatában, mely azokat a változásokat segíti megvalósulni, amit az itt élő emberek akarnak. Meggyőződésünk ugyanis, hogy közösségünk tagjai tudják a legjobban, hogy mire van szükségük és ők képesek is valóra váltani!