Péter Attila projektje a 15–18 éves diákokat szólítja meg. Célja, hogy növelni tudja közösségünk fiataljainak önbecsülését, önbizalmát. Szeretné elérni, hogy a résztvevők ne csak egy jó bulit lássanak a programban, ahol kikapcsolódhatnak hasonló korú társaikkal, hanem akarják a változást magukban, és eltökélt szándékkal dolgozzanak is érte. Úgy gondolja, mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor nem mi irányítjuk cselekedeteinket, hanem félelmeink, és ezen szeretne változtatni a diákok életében.

A Lila Fejlesztőpont projektje elsősorban az autista gyerekeknek és családjaiknak szól, de egyben a szélesebb lakosság figyelmét is fel kívánják hívni az autizmusra, óvó- és tanítónőknek tartanának szakmai megbeszéléseket. Céljuk az autista gyerekek családjainak összefogása, hogy az azonos, vagy hasonló problémával szembesülő szülők tematikus szülőcsoportok keretében találkozhassanak, itt megoszthassák fájdalmaikat, nehézségeiket. Ezekre a tematikus találkozókra bevonnák a téma iránt érzékeny szakembereket, gyógypedagógusokat, a témában jártas előadókat, akik válaszolni tudnak a kérdésekre, hogy a fejlődést hatékonyan segíthessék, és elkerüljék az olyan kétes értékű tanácsokat, mint például a „majd kinövi”, „ez a gyógyszer is segített komáméknak”.

A kezdeményezéssel a Küküllő part egy részét szeretnék fejleszteni, pavilon építése által, mely közösségi térként funkcionál, és egyfajta szellemi műhelynek ad otthont. Céljuk építészként javítani a városi közterek minőségén, a városlakókkal és önkéntesekkel együttműködve, kalákában.

Az Odaadó Est időpontja: 2021. május 20., 18 óra

Hibrid esemény lesz:
Helyszín: Harghita Business Center (a helyek beteltek)
Online: élő közvetítés az SZKA Facebook oldalán május 20-án 18:30-tól

További információk az Odaadó Est 2021 Facebook-eseménynél.

Részvételi szándékát kérjük 2021. május 14-ig jelezze a bernadett@szka.org e-mail címen vagy a 0757-041-180-as telefonszámon.