Támogatom
Támogatom
Támogatom

A Lila Fejlesztőpont projektje elsősorban a koraszülött családoknak és gyerekeknek szól, de egyben a szélesebb lakosság figyelmét is fel kívánják hívni a koraszülés „problémájára”, hiszen már az udvarhelyi statisztikák is igazolják, hogy a koraszülés gyakorisága átlagosan 6% és 9% között van. A projekt célja, hogy a koraszülő családok összefogásával, szakemberek bevonásával a traumát átélt gyermekek és szülők hatékony fejlődését segítse. Az érzékenyítő, tudatosító kampány a szélesebb közösség bevonását segíti. A tervek közt szerepel egy weboldal, és egyéb ismertető anyagok készítése, koraszülöttek napjának megünneplése (érzékenyítő kampány), „Koripok” horgoltatása, koraszülötteknek ajándékozása, valamint szülőcsoportok indítása, tematikus beszélgetések szervezése.

A Harghita Business Center projektje a megyei középiskolások, pontosabban XI. osztályos diákcsoportok továbbképzése, akik már részt vettek a program első szakaszában. A képzés keretében a diákok megfogalmazzák saját erősségeiket, saját élmények alapján megtanulják, hogy mit jelent a kockázatvállalás, de fejlődik együttműködési képességük és kreativitásuk is. A projekt alapvető célja a középiskolások vállalkozói személyiségének fejlesztése, illetve a vállalkozásépítés folyamatának és rendszerének megtapasztalása.

A kezdeményezés sérült gyerekek és családjaik életét szeretné segíteni. A projekt célja, hogy azok a családok, ahol fogyatékkal élő személy él, egy támogató közösséget találjanak maguknak. Abban szeretne szakszerű segítséget nyújtani, hogy önmagukra találjanak. Ezt elsősorban művészet- és kutyaterápia segítségével, valamint az érintett családok csoportjának kialakításával törekszik elérni.

Regisztrálok az eseményre