Közösségi Gála

Közösségi Gála 2017-02-24T10:15:56+00:00

Gala-logo

A Közösségépítő Díjkiosztó Gála a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány éves rendezvénye, amikor beszámolunk az előző év eredményeiről és megosztjuk vendégeinkkel terveinket.

A Gála olyan adománygyűjtő rendezvény, mely keretében jótékonysági licitet és tombolahúzást is szervezünk. Mindig egy jól meghatározott célra, közösségépítő program megvalósítására (Városi Kaláka) történik a gyűjtés. Az elmúlt években közterek felújítása valósult meg e támogatások révén.

2009-ben a Gondűző Étteremben rendeztük meg az első Gála estet, amikor 70 régi és új barát gyűlt össze. Az est folyamán volt borkóstolás, vacsora, aukció és tánc. A felajánlott tárgyak el árveréséből 13.200 lej gyűlt össze, amit később a ,,Szervezni tudni kell,, programunkra fordítottunk.

2010-ben szervezett Gálánknak a Küküllő Szálloda adott otthont. Ebben az évben Közösségépítő Díjjal kaptak a következő kategóriákban:
Magánszemély: Oláh Amália
Média: Katona Zoltán az Udvarhelyi Híradó munkatársa
Civil: Fülöp Áron Egyesület, Fekete Judit
Külön díj: Boros Csaba, Elan Trió kft.
Az est során csendes – és visszafele licitre valamint klasszikus aukcióra is sor került mely során 12.400 lej gyűlt össze, amiből a Tábor negyedi sportpályát rehabilitáltuk.

2011-ben a Septimiában tartottuk rendezvényünket. A közösségi szavazatok alapján kialakult lista szerint Chris Worman átadta a Közösségépítő Díjakat.
Vállakozás: Boros Csaba – Elan Trió Kft.
Magánszemély: Barcsa István
Média: Duna Tv, Udvarhelyi Stúdió
Civil: G. Egyesület.
A felajánlott licittárgyak és a tombola eladása során 12.100 lej gyűlt össze.

2012-ben a Septimiában megszervezett jótékonysági esten, támogatóinknak az elmúlt év munkájáról számoltunk be és ismertettük terveinket. A Gála egyik kiemelkedő eseménye a Közösségépítő Díj átadása volt.Csáki Rozália, ügyvezető igazgató átadta a díjakat:
Vállakozás: Boros Csaba – Elan Trió Kft.
Magánszemély: Tóth Árpád
Média: Molnár Melinda, az Udvarhelyi Híradó munkatársa
Civil: UFF, Udvarhelyi Fiatal Fórum
Ezen az estén a Szabók Grund felépítésére és a Vidéki Alap létrehozására gyűjtöttünk adományokat. A nagylelkű támogatók 12.442 lejjel segítették a célok megvalósítását.

2013-ban a Küküllő Szállodában megrendezett esten több mint 80 meghívott vett részt, többnyire üzletemberek, vállalkozók. A rendezvény lehetőséget adott arra, hogy beszámoljunk az elmúlt év munkájáról és adományokat gyűjtsünk. Ebben az évben a Jézus Kápolna körüli térrendezésre gyűjtöttünk. A Gálán csendes licitet, hagyományos árverést szerveztünk és tombolatárgyakat sorsoltunk ki. A licit tárgyak között több élményt nyújtó felajánlás szerepelt, a tombolák között pedig számos helyi civil szervezet felajánlása. Több mint 23. 000 lej gyűlt össze.

2014-ben május 9-én került sor erre a rangos eseményre. Az előző évekhez képest újdonság volt, hogy a Közöségi Vállalkozókat díjaztuk, akik úgy végzik munkájukat, hogy kiemelten figyelnek munkaközösségükre, a szélesebb közösségre és a környezetre is. Elismerésben részesültek: a Maxoll, a Termolang és a Zetam vállalkozások. A díjazottak az oklevél mellett sajátos marketing csomagot és csapatépítő programot kaptak ajándékba.

A rendezvény keretében sorra került jótékonysági akciók eredményeképpen a YouthBank ifjúsági program és a Sétapálca városnéző programokra összesen 12.462 lej felajánlást kaptunk.

Köszönet minden adományozónak, önkéntesnek és támogatónak, akiknek a segítségével élhetőbbé tudjuk tenni a várost.