Építsd a jövőd

Építsd a jövőd 2015-09-26T08:38:14+00:00

Az Európai Unió ERASMUS+ programja által támogatott tréning tulajdonképpen egy olyan képzéssorozatot foglal magában, amely teljesen felölel egy induló vállalkozást: az alapítástól kezdve, a pénzügyi tevékenységen át, egészen a marketingig.

A képzés célja, hogy segítsük azokat a 18–29 év közötti fiatalokat, akik vállalkozás elindítását tervezik. A fiatalokat vállalkozói készségeik fejlesztésével, illetve gyakorlati oktatással ösztönöznék a cégalapításra.

Öt elméleti részből állítottuk össze a képzést, amelyre különböző területek szakembereit hívjuk meg, de hangsúlyt fektetünk a gyakorlati képzésre is: a fiatalok helyi cégek, illetve szociális vállalkozások működésébe nyerhetnek betekintést.

A képzés öt nagy területet fed le: az alapvető vállalkozói ismeretek elsajátítását (1-es modul), az egyes ötletek kidolgozása, illetve kreatív technikák (2-es modul), majd marketing ismeretek elsajátítása követi (3-as modul). A képzés utolsó két része a vállalkozás működtetésével, a fenntarthatóság és a fejleszthetőség kérdéskörével foglalkozik (4-es, 5-ös modul).

A projekt Horvátország, Írország, Németország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, valamint Románia együttműködésében valósul meg. A program koordinátorai a Berlini Nemzetközi Akadémia (International Academy Berlin – INA) és a YEPP Nemzetközi Segítő Központ. Támogató: az Európai Unió ERASMUS+ programja.

A programról további információkért keressék Kilyén Melánia projektvezetőt, a melania@szka.org címen.