Udvarhelyi Teljesítmény Túra – UTT 2019

Családi és egyéni kaland Udvarhely körül!

 

Május 4-én város körüli teljesítménytúrát szervez az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) Székelyudvarhelyi Osztálya együttműködve a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvánnyal, a Feel Good Sportegyesülettel, a Szekler Teker Egyesülettel és a Zöld Székelyföld Egyesülettel.

A túrára jelentkezők 3 táv közül választhatnak: 10, 20, illetve 35 km-es szakasz. Minden szakasz más-más helyszínről indul, de egy közös helyszínre érkezik, ahol közös étkezéssel várjuk a beérkezőket.

A rendezvény nem verseny, sokkal inkább arra törekszünk, hogy közös élmény legyen a város körüli túrázás és érdekes felfedezés a résztvevők számára.

A részvétel regisztrációhoz kötött:

Azoknak, akik a fenti időpontig regisztrálnak és a családi szakaszon (10 km) indulnak, biztosítjuk a túrafüzetet és a megszemélyesített környezetkímélő szatyrot.

  • ezt követően már csak a helyszínen lehet regisztrálni. A helyszíni regisztrációhoz indulás előtt fél órával a helyszínre kell érkezni.

 

Regisztrációs díjak:

  •  felnőtteknek
  • 30 ron/fő
  • 20 ron/fő (amennyiben a családjával túrázik a 10 km-es távon, család = min. 1 felnőtt + 1 gyerek, aki 14 év alatti)
  • gyerekeknek (14 év alatt)
  • 10 ron/fő

Az előzetes regisztráció akkor teljes, ha megtörtént az online regisztrálás és a regisztráció határidejéig megtörtént a regisztrációs díj kifizetése is.

 

Hol halad a teljesítménytúra?

– A 35 km-es szakasz teljesen körbe kerüli a várost, a Jézus Szíve kápolnától indulva a Budvár aljáig, összesen 1350 m-es szintkülönbséggel. A távot 11 óra alatt kell teljesíteni, indulás reggel 8-kor.

– A 20 km-es táv Fenyédről indul (az iskolától), és – követve a teljes táv második szakaszát – 860 m-es szintkülönbséggel a Budvár alatt ér véget. Szintidő 7 óra, indulás 10-kor.

– A legrövidebb szakasz a Szejkéről indul, majd 10 km után és 420 m-es szintkülönbséggel ugyanott végződik, mint az előző kettő. Szintidő 4 óra, indulás reggel 9-10 órák között.

Mindhárom túra esetén az ajánlott felszerelés: 1-2 liter víz, bejáratott túracipő vagy bakancs, túrabot, napszemüveg, napvédő kalap, kendő, napvédő krém, esőkabát (bizonytalan idő esetén).

Az UTT a következő pontokon halad át, amelyek mindegyikén más és más táj tárul elénk, illetve különböző perspektívából tekinthetünk vissza Udvarhelyre: Jézus Szíve kápolna – Mondó-hegy – Szarkakő – cekendi szeméttározó – Fenyéd – Kadicsfalvi Rez – Horváska – Szejke – Ugron kápolna – Budvár – Hodgyai-legelő – Csicser – Csicser tangazdaság.

Környező települések, amiket láthatunk az utunk során: Szombatfalva, Boldogfalva, Bikafalva, Árvátfalva, Patakfalva, Szentlászló, Abránfalva, Bethlenfalva, Kadicsfalva, Kápolnásfalu, Szentegyháza, Fenyéd, Máréfalva, Oroszhegy, Lengyelfalva, Tibód, Szentkirály, Zetelaka, Zeteváralja, Fancsal, Ülke, Farkaslaka, Pálfalva, Firtosváralja, Hodgya, Bikafalva, Ócfalva, Vágás, Agyagfalva.

Tiszta időben a következő hegyek, magaslatok is látszanak: Bágyi Várhegy, Veresmart, Királykő, Bucsecs, Fogarasi-havasok, Hargita, Görgényi-havasok, Gyergyói-havasok, Bekecs, Firtos, Jézus kilátó, Magyarosi (Dobói) kilátó.

 

Az útvonal track-je innen letölthető.

 

Hogyan segítjük a túrázókat?

Az útvonalon több ellenőrző pontot helyezünk el, ahol a szervezők regisztrálják a résztvevők áthaladását.

Frissítő pontok Fenyéden és a Szejkén lesznek, ahol vizet, gyümölcsöt és zsíros kenyeret kaphatunk.

A célban minden szakasz résztvevőit egy tányér meleg étellel várjuk. :)

 

Az esemény szabályzatát itt olvashatja el.

Érdeklődni az esemény Facebook oldalán vagy a 0756 025 410-es telefonszámon lehet.

 

Fogd hát a családod, barátaid, és mozduljunk ki együtt a természetbe!