A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány egy online szellemi és értékközösséget szeretne létrehozni azokkal, akik Székelyudvarhelyen, illetve Udvarhelyszéken születtek és ma nem élnek itt, de kötődnek ehhez a helyhez, kultúrához, közösséghez.

Célunk, hogy külső erőforrásokat – tudást, kapcsolatépítést, támogatást, önkéntes munkát – is mozgósítsunk a város és a térség fejlődése érdekében. Meggyőződésünk, hogy az itthonhoz kötődő személyeknek, akik fizikailag távol élnek, igencsak jó meglátásaik és olyan lehetőségeik lehetnek, amelyeket érdemes összefogni a helyi fejlődés érdekében.

Az SZKA a város és a térség motorja igyekszik lenni, programjainkkal, kezdeményezéseinkkel abban segítünk, hogy az erőforrásokat összegyűjtjük és pályázati támogatások formájában a pozitív kezdeményezések megvalósulását támogatjuk.

A mindebben érdeklődést mutató személyeket egy Facebook csoporttal is szeretnénk összekötni, ugyanakkor megmutatni azokat a pozitív történéseket, amelyeket érdemes felkarolni. Elsősorban az általunk támogatott projektekről, kezdeményezésekről tervezünk hírt adni és lehetőséget teremteni e virtuális közösség tagjainak, hogy ezekbe akár bekapcsolódhassanak.

Egy távolabbi cél, ha e csoport tagjai számára is ez felvállalt szándék lesz, egy elszármazott támogatási alap létrehozása, melyből a csoport tagjai, a támogatók maguk dönthetik el, hogy milyen helyi kezdeményezést szeretnének támogatni. Ezáltal sajátos kapcsolatot, hidat építhetünk a helyi közösség és a Székelyudvarhelyiek között a nagyvilágban.

Ha Ön is bekapcsolódna és azonosulni tud ezzel a törekvéssel, kérjük, töltse ki az alábbi kérdőívet, hogy jobban megismerjük, és ez alapján elkezdhessük kialakítani az együttműködés lehetséges formáit.

Kérdőív kitöltése

Kérdések esetén keressenek bennünket bizalommal a bernadett@szka.org email címen.