Digitális Kaláka 2018

A 402 Payment Required megnevezésű csapat Kolozsvárról érkezett. A „Helyi digitális gazdasággyorsító megoldások” témakörre jelentkeztek és nem tették alacsonyra a lécet: egy saját digitális pénzt szeretnének kifejleszteni Székelyudvarhelynek.

A csapat vezetője, Török-Vistai Tamás, egy több mint 13 éves szakmai tapasztalattal rendelkező projektmenedzser, aki nagyon sok nemzetközi fejlesztési projektnek volt már vezetője. A csapattagok, Brassai Beáta, Fazakas Tibor és Kelemen-Fehér Dénes-Bálint szintén több éves tapasztalattal rendelkező senior szoftverfejlesztők.

A székelyföldi antiinovációs klub csapat tagjai: Györfi Sándor, Szabó Dávid, Szilágyi Levente és Zsidó Mátyás szintén a sporttevékenységeket és a közösségi sportolást szeretnék segíteni és motiválni a rendszerükkel.

A Bring Me The Curry csapat vezetője Láng Máté a SmartUp műszaki igazgatója. Csapattársai Ambrus Adrián, Petri Andrei és Tempfli Arnold szintén a cég kolozsvári fejlesztő központjából érkező szoftverfejlesztők.

A kolozsvári CS.I.R.SZ. csapat tagjai a Softech cégtől érkező szoftverfejlesztők, Bege István, Kátay Csilla, Mátis Szilárd és Nagy Roland, Sportner nevű rendszerükkel a közösségi sporttevékenységeket szeretnék támogatni és motiválni.

Feneketlen Kút csapat: nem véletlen a névválasztás, csak „mély”. Már csak azért, mert ők is mély tanulás (deep learning) módszert alkalmaznak. J

A csapattagok a kolozsvári Bosch kutatás-fejlesztés részlegének, illetve a Codespring szoftver brandet működtető Softech cégnek a munkatársai. Pável Szabolcs és Sándor Csanád doktori tanulmányaikat folytató kolozsvári kutatók, akik a BBTE-n is oktatnak. Kiss Anna és Szabó Zoltán két hét múlva védik magiszteri disszertációjukat. Kiss Anna neve talán már onnan is ismerős lehet számunkra, hogy ő volt a Székelyudvarhelyen is sokat használt FestivApp alkalmazás első verziójának fejlesztője (jelenleg is besegít a rendszer fejlesztésébe).

Szintén a SmartUp cégtől érkezett a Holy Cow Burger kolozsvári csapat is, amelynek tagjai Alexandru Derecichei, Rotaru Ovidiu, Sabău Oana és Sebesi Zoltán.

A székelyföldi The_Innovative_Team csapat tagjai, Bujdosó Zsolt, Gábor Attila Roland, Józsa Zoltán és Székely Arthur a lakossági ügyintézés megkönnyítésére terveznek egy platformot.

A //TODO: Team Name csapatot végzős kolozsvári egyetemisták alkotják, a BBTE-ről. Gagyi Mátyás, Patakfalvi Örs-Krisztián, Ráduly Zalán és Tüzes-Bölöni Kincső úgy gondolják, hogy annyira jól állnak a két hét múlva esedékes államvizsgájukkal, hogy bevállalhatnak még előtte egy hackathont. Tudva, hogy milyen szép munkákat mutattak be az idei ETDK-n, mi el is hisszük ezt nekik.

Neves intézményektől neves szakemberek érkeztek a Digitális Kaláka elbíráló bizottságába:

Bodó Zalán egyetemi docens a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karának oktatója. Kutatásai jelenleg a mesterséges intelligencia, adatelemzés és adatbányászat területeire fókuszálnak. Nagyon sok tudományos publikáció szerzője, több nemzetközi kutatási projektben vesz részt, több konferencia és tudományos fórum szakmai vagy elbírálási bizottságának tagja. A szoftverfejlesztéssel is folyamatos aktív kapcsolata van és nagyon sok diákprojekt vezetője.

Tossenberger Tamás az egyik legrégibb, legnagyobb és legismertebb magyarországi startup accelerator központ, a Design Terminal startup programokért és kapcsolatokért felelős munkatársa. Több sikeres nemzetközi mentorprogramot működtetnek startup vállalkozások számára, és komoly szakmai rendezvényeket szerveznek. Utóbbiak között sok a nyilvános, vagy nagyvállalatok számára szervezett privát hackathon, így Tamásnak nagyon sok tapasztalata van ezen a téren is.

Gálffy Csaba az egyik legismertebb magyarországi online hardware és software magazin, a HWSW főszerkesztője. Azon kívül, hogy általában ők az elsők, akik a technológiai újdonságokat bemutatják és a trendekről írnak a magyar médiában, rangos szakmai rendezvényeket is szerveznek. Évente megszervezett fejlesztői konferenciájuk például jelenleg már a legnevesebb magyarországi szakmai fórumok közé tartozik.