A Fuss NEKI! program 2012-ben indult. Az ország néhány nagyvárosában tevékenykedő közösségi alapítvány szervezett egy évvel korábban hasonló elven működő programot, Swimathon néven. Náluk úszásra épült a program. Mi a futást láttuk megvalósíthatónak és erre volt szakmai képzettségünk és tapasztalatunk.

A Fuss NEKI! egy adománygyűjtő program. Helyi civil szervezetek törekvéseihez segít előteremteni a szükséges pénzalapot.

Civil szervezetek, adományozók (magánszemélyek és vállalkozások), továbbá önkéntesek vesznek részt az akcióban. A program csúcspontja egy sportesemény, a közös futás a Városi parkban.

A program a következőképpen zajlik: A civil szervezetek egy közösségépítő projekttel jelentkeznek, ugyanakkor futókat toboroznak, akik szimpatizálnak a civil szervezettel, illetve a projektjével. Az adományozók a futókon keresztül adományoznak. Felajánlást tesznek az általuk kiválasztott futó köreire (de fix összeggel is támogathatnak). A futók az esemény napján lefutják köreiket. A civil szervezetek az összegyűjtött adományokból megvalósítják projektjeiket.

Eddigi fontosabb támogatóink a Merkúr, a Székelyföldi Üzletlánc, a Diemer KFT, Székelyudvarhely Önkormányzata és a Dr. Lenkei vitamin üzlet.

Az eddigi 5 program alatt 658 futó vett részt, 8.054 km-t futottak, 4.320 támogató segítette a programot, 6.081 felajánlás érkezett, 66 közösségi projekt valósult meg és 256.754 lei adomány gyűlt össze.

Célunk továbbra is évente legalább 20 civil szervezetnek segíteni e program által.

„A Fuss Neki! adománygyűjtő akció remek alkalom a helyi közösség széleskörű bevonására olyan projektek magvalósítása érdekében, amelyek pozitív hatásai az adományozókra is kihatnak.”

Ilyés Lóránd, Feel Good Sportegyesület

 

www.fussneki.ro