A Vidéki Alap program 2013-ban indult. Az SZKA igyekszik a vidéki civil szervezeteknek is megadni a lehetőséget, hogy fejlődésükhöz, programjaikhoz anyagi segítséget kapjanak.

A program célja az udvarhelyszéki vidéki civil szféra fejlesztése.

A Közösségi Kártya és az Aprópénzzel a közösségért forrásteremtő programok segítségével gyűl az alap. Ebből hirdet az Alapítvány pályázatot. A kiírás témája évente változhat.

Évente 1 alkalommal hirdetünk pályázatot (ősszel) az udvarhelyi civil szervezeteknek. A beérkező pályázatokra a közösségi kártyahasználók szavazhatnak, egy meghatározott időszakban, úgy, hogy közben használniuk kell a kártyát. Ezeken a szavazatokon múlik, hogy melyik civil szervezetek pályázatai lesznek a nyerők.

Eddigi fontosabb támogatóink a Merkúr, a Székelyföldi Üzletlánc, a Réka Gyógyszertár, a Harmopan RT, az Euro-Car Trading KFT, a Mátyus Dental Stúdió és a Petry Hentes Üzlet.

2016-ig 14 projektet támogattunk, összesen 36.196 lejjel. Jövőben is célunk megtartani ezt a pályázati kiírást a vidéki civil szervezeteknek.

– letölthető dokumentumok: tartalmi beszámoló, elszámolási útmutató, költségvetési tervezet, pályázati űrlap, pénzügyi beszámoló 

– logók irodai felhasználásra: SZKA logó, Vidéki Alap

– logók nyomdai felhasználásra: SZKA logó