A Gyermekmentő Szolgálat Fejlesztése érdekében áprilisban indítottuk el a Túl korán érkeztem… segíts rajtam! nevű adománygyűjtő kampányt együttműködve az Udvarhelyszéki Anyák Közösségével. Célunk, hogy minőségi technológiai eszközöket vásároljunk a székelyudvarhelyi kórház újszülött osztályának, ezáltal növelve a korababák (és nemcsak) lehetőségét az életben maradáshoz. A következő eszközökre lenne szükség: mobil inkubátor, speciális monitor, hallásvizsgáló készülék, légzés-segítő készülék.

49 adománygyűjtő doboz azóta is számos üzletben elérhető az egész kistérségben. Míg az első ürítés időszakában Székelyudvarhelyen 4.512,79 lej gyűlt, addig most, a június-július időszakban 8.652,56 lejt adományoztak csak Udvarhelyen. Hálával és örömmel tölt el bennünket, hogy ilyen sokan felfigyelünk a legapróbb lábakra is, és esélyt adunk Nekik, hogy közösségünk teljes értékű tagjaivá váljanak majd. Gyermekeink életének megmentésével közösségünk jövőjét menjtük, építjük.

Már több mint 20.000 lej gyűlt össze és még folytatjuk:

  • az adománygyűjtő dobozok továbbra is elérhetők az üzletekben,
  • az online adományozási lehetőség is rendelkezésre áll az SZKA adománygyűjtő portálján (give-get-do.ro) Túl korán érkeztem… címmel, ha valakinek a bankkártyás kifizetés a kézenfekvő.
  • és SMS küldésével is lehet támogatni ezt az ügyet, ha a 8837-es telefonszámra elküldjük a korababa szót, az máris 2 eurós támogatást jelent. Ezt szeptember 15-ig tehetik meg.

 

Hogyan fordul ki sarkából a világ, ha korababa érkezik? Édesanyák mesélnek nekünk: