Spital prietenos pentru copii din Odorheiu Secuiesc

Fundaţia Comunitară din Odorheiu Secuiesc a lansat această iniţiativă în cadrul programului Clacă Urbană.

Scopul proiectului este crearea unor condiții prietenoase și potrivite pentru joacă atât în interiorul cât și în exteriorul spitalului, pentru a contribui la buna dispoziție a copiilor internați, știind că buna dispoziție contribuie la vindecare.

Proiectul are două componente:  crearea unui spaţiu de joacă în exterior, şi „transformări” interioare, atât în coridoare cât şi în saloane.

Sarcinile și responsabilitățile asumate de fiecare părți:

Fundaţia Comunitară din Odorheiu Secuiesc

  • ca iniţiator al acestei cooperări se angajează că realizează planul de construcție al spaţiul exterior de joc și modificările de design în interior,
  • organizează o campanie de strângere de fonduri, fondul acumulat astfel fiind utilizat în realizarea proiectului,
  • implică voluntari şi organizează o clacă pentru executarea lucrărilor,
  • promovează proiectul.

Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc

  • ca proprietar al terenurilor va desemna locațiile de implementare a proiectului,
  • în cursul desfășurării proiectului ține legătura cu partener și ajută la realizarea proiectului respectând planul de activitate stabilită,
  • susține proiectului atât financiar, cât şi cu alte resurse (umane şi materiale) pentru implementarea acesteia cu succes,
  • promovează proiectul prin căile sale de comunicare.

Principiile de bază al programului Clacă Urbană vor fi menținute și de această dată, respectiv: cooperarea (colaborare continuă) de la planificare până la punerea în aplicare a planului, şi asigurarea transparenţei atât pentru partener, cât şi pentru donatori.

Construcţia şi înaugurarea sunt planificate în vara anului 2016.

By | 2015-07-05T15:00:08+00:00 2015. July 5.|programe, stiri|