Támogassa adójának 3,5%-val
a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványt!

Annak függvényében, hogy 2020-ban kinek milyen forrásból volt bevétele (valósított meg jövedelmet), a 3,5% felajánlására alkalmas 230-as formanyomtatványt kell kitölteni vagy adóbevallást letenni (declarație unică).

Ezt a formanyomtatványt azok a személyek kell kitöltsék, akik a jövedelmüket fizetésből, nyugdíjból (min. 2000 lej), bérleményekből, mezőgazdasági fizetésekből és sportszerződésekből, normás vállalkozásból valósították meg 2020-ban (ide kattintva találja az ebbe a kategóriába tartozó személyek leírását).

Hogyan adhatja le?

Mi vállaljuk a leadást, ha:

  • scannelve elküldi a bernadett@szka.org e-mail címre, és mi leadjuk Ön helyett;
  • személyesen behozza az SZKA irodába, és mi leadjuk Ön helyett (Székelyudvarhely, Kossuth Lajos 20.).
Ha személyesen adná le, megteheti: 
  • személyesen az adóügyi hivatalban (Székelyudvarhely, Malom utca 5.);
  • postán, ajánlott levél formájában;
  • elektronikus formában, amennyiben rendelkezik elektronikus aláírással, ide kattintva (letöltve, kitöltve, feltöltve az ANAF honlapjára).

Mindazon egyéni vállalkozók, és egyéb szakértők, akik declarație unicăt k0telesek letenni, azok a 212-es formanyomtatványban rendelkezhetnek 3,5%-ukról (erről egy rövid összefoglalót itt érhetnek el).

Fontos!
Amennyiben tavaly 2 évre ajánlotta fel 2%-3,5%-át, idén nem adhat formanyomtatványt. Így kérjük, amennyiben ez az eset áll fent, mellőzze annak leadását.

Bármi kérdéssel keresse bátran kolléganőnket, Veres Bernadettet: bernadett@szka.org, 0757-041.180

Médiapartner