Torinóban jártak az Építsd a jövőd fiatal vállalkozói

Az Építsd a jövőd elnevezésű vállalkozói képzésünk révén nemzetközi találkozón vettek részt március 18. és 24. között Torinóban azok a székelyudvarhelyi fiatalok, akiket kiválasztottak a projekt vezetői. Fiatal vállalkozóink (Ágoston Tamás, Bíró József, Fancsali László, Zsombori Emőke) a közel egyhetes konferencián további 6 ország kiválasztott diákjaival és csoportvezetőivel ismerkedhettek meg, akikkel megoszthatták tapasztalataikat és fejleszthették tudásukat.

A program részeként alkalmuk nyílt saját ötleteik bemutatására, illetve szükség esetén bővítésére, valamint formálására.

Az első napi ismerkedést, az országok bemutatkozóját követően alkalom adódott röviden összefoglalni a vállalkozói ötleteket, amelyeken a további napokban dolgozni kellett. Ezek után következtek a tulajdonképpeni fejlesztések, melyekben kreatív gyakorlatokon keresztül igyekeztek a fiatalok feltérképezni az emberek igényeit szolgáltatásaik iránt. Miután ez sikerült elsajátíthatták a gyors és pontos ötletbemutatás módszerét, de mindezekkel párhuzamosan marketing gyakorlatokon is részt lehetett venni, mint például promóciós videók, animációk készítése.” – számolt be részletesen a torinói programról Fancsali László, az Építsd a jövőd képzésünk egyik résztvevője.

A nemzetközi foglalkozáson minden csapat egy-egy kiválasztott tagja bemutatta vállalkozását Torino néhány neves vállalkozójának is, akiknek visszajelzéséből rengeteget lehetett tanulni – állítják a fiatalok.

Napjaink rohanó világában 1 – 2 perc alatt kell elegendő, érthető információt közölni a vásárlókkal, befektetőkkel ahhoz, hogy igazán érvényesülni lehessen a későbbiekben.” – vonták le a következtetést.

A csapatoknak a megbeszélések mellett 4 helyi vállalkozás látogatására is maradt idejük, ebből kettő igencsak megragadta a résztvevők érdeklődését. Ezekről ugyancsak Fancsali László számolt be a csapattársaknak:

Az egyik a CECCHI POINT Casa di quartiere-nél tett látogatás, ami egy olyan hely, ahová a negyed szegény emberei járhatnak barkácsolni különböző dolgokat. Építhetnek maguknak biciklit, megjavíthatják azt a rendelkezésükre álló szerszámokkal, varrhatnak, bútort készíthetnek. Az udvaron pedig egy átalakított régi busz található, amely belül játszótér így a gyerekeknek is van bőven elfoglaltság. Mindez által segítenek a helyi közösségnek különböző szakmákat tanulni, beilleszkedni, új barátokat szerezni.

A másik program a Pony Zero nevű vállalkozásnál tett látogatás volt. Az említett cég csomagszállítással foglalkozik, mégpedig kizárólag kerékpáron. Rengeteg kérdésre kaphattak választ az odalátogatók, mivel a vezető készségesen tett eleget bármilyen kíváncsiskodásnak, akár bizalmas információkkal kapcsolatban a kezdeti nehézségekről is. A fentieket figyelembe véve láthatjuk, hogy az ötletek hasznossága révén került ez a program a képzés csúcspontjára.

By |2016-04-13T23:12:23+00:002016. április 13.|hírek, programok|