Zöldiskola Udvarhelyszéken Jó Ötlet támogatással

A TRE-F Egyesület 2011-ben immár harmadik alkalommal szervezte meg a Zöldiskola elnevezésű programját, amely december végéig tartott, és amelybe Udvarhelyszék 32 általános iskolás csoportja kapcsolódott be. A program 3010 lej támogatást nyert a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány Jó Ötlet alapjából.


A Zöldiskola csapatverseny, mely keretében a résztvevő iskolások minden hónapban elvégzik a megadott feladatokat. Miközben versenyezgetnek, eljátszadoznak, sok-sok hasznos dolgot tanulnak a természetről, a szelektív hulladékgyűjtésről, a XXI. század környezeti gondjairól.

A tevékenység középpontjában az újrahasznosítható hulladék szelektív gyűjtése állt. A szervezők ösztönzésül nagyméretű gyűjtőzsákokkal, hasznos plakátokkal, szórólapokkal látták el az iskolákat. Ezekből a tanulók elismételhették, hogy melyek a zöld jelzések, mit jelentenek az E-számok, hogyan kell szelektíven gyűjteni.

A papír-, műanyag- és fémgyűjtési gyakorlatokhoz elméleti verseny is társult.
A szervezők úgy gondolják, hogy egy iskola attól zöld, hogy akik benépesítik, gondolkodásmódjukkal, viselkedésükkel követendő példát mutatnak. „Bízunk abban, hogy a szemléletváltást követi majd az életmódváltás is.” – véli Sebestyén Kinga, az egyesület elnöke. A programról bővebben a www.zoldiskola.ro honlapon olvashatnak.

By |2012-02-02T12:28:19+00:002012. február 2.|hírek, Jó ötlet|